Vi skifter job som aldrig før

  Af Jan Erik Elgaard, konsulent, Elgaard Mancom ApS I Danmark skifter vi job som aldrig før. I løbet af et år skifter mere end 1 mio danskere job. Det svarer faktisk til, at hver tredje, af alle danskere i beskæftigelse har fået nyt job i løbet af det seneste år. Ledigheden er rekordlav og […]

Det handler om tilknytning. Lad os lægge ordet Fastholdelse af medarbejderne i graven.

Fastholdelse af medarbejderne har gennem mange år været den ene af HR’s fire kernedisicipliner: Tiltrækning, fastholdelse, udvikling og afvikling af medarbejderne. Af: Jan Erik Elgaard, Elgaard Mancom ApS De fleste virksomheder ser stor værdi i, at have en stabil og loyal medarbejderstab og derfor er der mange virksomheder der arbejder målrettet og strategisk med fastholdelse. […]

Distanceledelse i en coronatid

  Af ledelsesrådgiver Jan Erik Elgaard, ELGAARD MANCOM For omtrent hver tredje danske leder har distanceledelse været et vilkår længe inden coronakrisens indtog. Mange ledere har ledelsesansvar for medarbejdere på flere lokationer og flere og flere medarbejdere arbejder hjemmefra og det stiller krav til  lederens adfærd. Men nu er behovet for dygtig distanceledelse øget markant, […]

Den enestående ejerleder

Den enestående ejerleder kan med fordel alliere sig med en professionel bestyrelse, så han ikke overhales af etablerede aktører og nye konkurrenter.

Kontrol er lortnok bagfra

Om kontrol og tillid   Da jeg for mange år siden var ung værnepligtig sergent fik min deling en mere erfaren sergent, Thomas tilknyttet. Han havde fået kontrakt og var værd at lære af.

Netværk er spild af tid

Elgaard Mancom rådgiver om brugen af netværk i forretningssammenhænge. Hvordan arbejder I med jeres forretningsrelationer? Er I aktive på LinkedIn?

Den gode, den onde og den virkelig lønsomme

Er Performance management og KPI-ledelse det nye sort eller ser det bare sort ud? Hvis det finder sted med tillidsfulde, værdiskabende processer er det OK.

Lederne svigter personalet

HR er et fag, forankret i topledelsen og udmøntes såvel af HR-afdelingen som af organisationens ledere. Det er i samarbejdet mellem HR og lederne, at medarbejderudviklingen finder sit klimaks. HR og ledelse er to sider af samme sag.