Jan Erik Elgaard er født i 1965 og stiftede i 2005 Elgaard Mancom, hvor han siden 2009 har virket på fuld tid som virksomhedskonsulent. Han har en videregående officersuddannelse fra Hærens Officersskole, militært stabskursus fra Paris, HD i organisation og ledelse fra Aalborg Universitet og Handelshøjskolen i Århus, master i HR samt merkonom i markedsføring og har herudover en voksenpædagogisk grunduddannelse samt certificering i anvendelse af personlighedstest, færdighedstest og typeprofiler.

Han er medforfatter på bogen “Human Resource Management – organisation og menneske” udgivet i 2011 på Gyldendal forlaget Hans Reitzel som indtil videre er udkommet i 2. oplag samt medforfatter på bogen “Hadsten Rotary Klub i 50 år” samt forfatter til flere revytekster.

Som officer i Hæren har Jan Erik Elgaard dels arbejdet som uddannelsesofficer og lærer på forsvarets skoler og dels som leder og chef for flere enheder. Han har herudover været udsendt som kompagnichef i Bosnien. Han er i dag som major af reserven tilknyttet den internationale stab i NATOs korps i Szczecin i Polen.

1985-1999: Officerskarriere i Forsvaret samt underviser på diplomlederuddannelsen
1999-2002: Virksomhedskonsulent, Mercuri Urval
2002-2005: Ledelseskonsulent og HR-Partner, telebranchen
2005-2008: HR-Manager, finanssektoren
2008-2009: Director, Vestas
2009- : Selvstændig i virksomheden Elgaard Mancom

Jan Erik Elgaard har arbejdet med lederudvikling siden 1993 og med rekruttering, strategi og forretningsudvikling siden 1999.

Jan Erik Elgaards erfaring med bestyrelse og advisory boards stammer fra bestyrelsesarbejde i selskaber i e3light Group A/S, i Super 1 Rent Danmark ApS, i Plus Tec Group A/S og i Erhvervsakademi Dania samt advisory boards i Onlinesynlighed.dk og i Fysio-shop ApS .

Jan Erik Elgaard er gift, har to døtre og bor i Hadsten. Han er aktiv i Hadsten Rotary Klub . Han er formand for Favrskov Revyen,  formand for bestyrelsen i Kulturhuset Sløjfen, Hadsten samt medlem af bestyrelsen for Favrskov Gymnasium. Jan Erik Elgaard blev af Favrskov Erhvervsråd kåret som årets netværker i Favrskov Kommune 2012.

Man ser også ofte Jan Erik Elgaard i rollen som dirigent til generalforsamlinger, mødefacilitator eller ordstyrer, konferencier, taler eller foredragsholder i flere forskellige sammenhænge.

Jan Erik Elgaard - Elgaard Mancom