Jan Erik Elgaard er født i 1965 og stiftede i 2005 Elgaard Mancom, hvor han siden 2009 har virket på fuld tid som virksomhedskonsulent. Han har en videregående officersuddannelse fra Hærens Officersskole, militært stabskursus fra Ecole Militaire i Paris, HD i organisation og ledelse fra Aalborg Universitet og Handelshøjskolen i Århus, master i HR samt merkonom i markedsføring og har herudover en voksenpædagogisk grunduddannelse samt certificering i anvendelse af personlighedstest, færdighedstest og typeprofiler.

Han er medforfatter på bogen “Human Resource Management – organisation og menneske” udgivet i 2011 på Gyldendal forlaget Hans Reitzel som indtil videre er udkommet i 2. oplag samt medforfatter på bogen “Hadsten Rotary Klub i 50 år” samt forfatter til flere revytekster.

Jan Erik Elgaard

Som officer i Hæren har Jan Erik Elgaard dels arbejdet som uddannelsesofficer og lærer på forsvarets skoler og dels som leder og chef for flere enheder. Han har herudover været udsendt som kompagnichef i Bosnien. Han er i dag som major af reserven tilknyttet den internationale stab i NATOs korps i Szczecin i Polen.

  • 1985-1999:  Officerskarriere i Forsvaret samt underviser på diplomlederuddannelsen
  • 1999-2002:  Virksomhedskonsulent, Mercuri Urval
  • 2002-2005: Ledelseskonsulent og HR-Partner, telebranchen
  • 2005: Stifter Elgaard Mancom
  • 2005-2008: HR-Manager, finanssektoren
  • 2008-2009: Director, Vestas
  • 2009- : Selvstændig i virksomheden Elgaard Mancom

Jan Erik Elgaard har arbejdet med lederudvikling siden 1993 og med rekruttering, strategi og forretningsudvikling siden 1999.

Jan Erik Elgaards professionelle bestyrelseserfaring stammer fra bestyrelsesarbejde i selskaber i e3light Group A/S, i Super 1 Rent Danmark ApS, i Plus Tec Group A/S, i Erhvervsakademi Dania og Favrskov Gymnasium samt advisory boards i Onlinesynlighed.dk og i Fysio-shop ApS .

Jan Erik Elgaard er gift, har to døtre og bor i Hadsten. Han er aktiv i Hadsten Rotary Klub . Han er formand for Favrskov Revyen,  Hadsten samt medlem af næstformand i bestyrelsen for Favrskov Gymnasium.

Man ser også ofte Jan Erik Elgaard i rollen som dirigent til generalforsamlinger, mødefacilitator eller ordstyrer, konferencier, taler eller foredragsholder i flere forskellige sammenhænge.